V Tacnu zmagi Petra Kauzerja in Benjamina Savška

V Tacnu ta konec tedna poteka zelo močna mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah, ki se je poleg vseh najboljših slovenskih predstavnikov udeležujejo tudi številni tujci, ki so izkoristili priložnost za trening na progi, ki bo junija gostila evropsko prvenstvo. Prvi dan tekmovanj so se izkazali Peter Kauzer in Benjamin Savšek, ki sta zmagala med kajakaši oziroma kanuisti, Urša Kragelj, ki je bila druga med kajakašicami, ter Janoš Peterlin, ki je bil med kajakaši tretji. Nadaljuj z branjem “V Tacnu zmagi Petra Kauzerja in Benjamina Savška”

Ta konec tedna v Tacnu vsi najboljši Slovenci, pa tudi olimpijski prvaki

Na savskih brzicah se ta konec tedna obeta izvrsten športni dogodek. Na progi, ki bo med 31. majem in 4. junijem 2017, gostila evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, bosta v soboto in nedeljo namreč potekali mednarodni tekmi, ki sta v Slovenijo privabili tudi številne tuje ase, med njimi večkratne olimpijske, svetovne in evropske prvake. Na startu bo prek 200 tekmovalcev iz 18 držav. Tako v soboto kot v nedeljo se bo prva vožnja začela ob 10. uri, finale pa ob 14. uri.

Tacen_20032017

Nadaljuj z branjem “Ta konec tedna v Tacnu vsi najboljši Slovenci, pa tudi olimpijski prvaki”

International Judge Canoe Slalom (IJCSL) training and assessment in Tacen

We would like to inform you that the 2017 International Judge Canoe Slalom (IJCSL) training and assessment will be held in Ljubljana – Tacen, Slovenia, during the 2017 ECA Canoe Slalom European Championships. The training and assessment will be organised between 1 – 3 June with an aim to improve Judge’s skills and certification for international competitions.

 

All the details are specified in the document below: https://slalomtacen.files.wordpress.com/2017/03/seminar-and-examination-ito-tacen-june-2017.pdf

Tacen bo gostil izobraževanje za mednarodne sodnike v slalomu na divjih vodah

Obveščamo vas, da bodo v času evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu potekali tudi izobraževanje in izpiti za mednarodne sodnike v slalomu na divjih vodah. Izobraževanje in izpiti bodo potekali med 1. in 3. junijem z namenom izpopolnjevanja strokovnega znanja sodnikov.

Vse podrobnosti so na voljo v uradnem razpisu Mednarodne kajakaške zveze (ICF): Seminar and examination ITO – Tacen (SLO) – June 2017

Sprememba programa prvenstva

Dragi prijatelji,

zaradi televizijskih zahtev je prišlo do spremembe programa evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Prvi dan kvalifikacij bodo tako veslali dvojci, kanuistke in kajakaši (po starem programu so bili načrtovani dvojci, kajakašice in kajakaši), drugi dan pa kajakašice in kanuisti. Nekaj sprememb je tudi v časovnici (petkov program se bo začel uro prej, kot je bilo sprva načrtovano, prej se bodo začele tudi ekipne tekme, med njimi pa bo tudi kratek odmor). Še vedno pa je objavljen program zgolj okviren, saj bo natančen program znan šele po prejetih prijavah ekip.