Žan Jakše dobil ekshibicijsko preizkušnjo na Ljubljanici

Za uvod v evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki se prihodnjo sredo začne v Ljubljani, so se divjevodaši predstavili v centru mesta na tradicionalnem paralelnem slalomu. Za slovensko slavje je med kajakaši poskrbel Žan Jakše, ki je bil v finalu uspešnejši od Španca Joana Crespa. Anže Berčič, Luka Božič, Nina Bizjak in Alja Kozorog so obstali v polfinalu.

Paralelni slalom_Ljubljanica2017.JPG Nadaljuj z branjem “Žan Jakše dobil ekshibicijsko preizkušnjo na Ljubljanici”

Paralelni slalom na Ljubljanici

Vabimo vas na tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici, ki bo služil kot nekakšen uvod v evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki se z otvoritvijo začne prihodnjo sredo. Na paralelnem slalomu pri Čevljarskem mostu bodo nastopili tako slovenski tekmovalci kot tudi številni tujci, ki so že pripotovali v Ljubljano in se pripravljajo na savskih brzicah.
Paralelni slalom se bo s kvalifikacijami začel v soboto, 27. maja, ob 17.30 pri Čevljarskem mostu, začetek glavnih voženj na izločanje pa je predviden za 18.45.

We invite you to traditional parallel canoe slalom race on the Ljubljanica River in Ljubljana City centre which will be an introduction for the 2017 ECA Canoe Slalom European Championships which starts next Wednesday with an opening ceremony. We expect many excellent paddlers tomorrow at the parallel race, including medallists from the Olympic Games.
The event will start on Saturday, 27 May 2017, with heats at 17:30 and the main races will begin around 18.45. See you by the Cobblers Bridge!

Paralelni slalom2017

Tacen 2017, posebna priloga Dela in Slovenskih novic izide jutri

Jutri (25. 5. 2017) vas na prodajnih mestih čaka posebna priloga Dela in Slovenskih novic – Tacen 2017. V reviji boste lahko našli predstavitev slovenske ekipe, intervjuje, vse informacije o prvenstvu in še marsikaj drugega. Ne pozabite si zagotoviti svoje kopije.

A special magazine – Tacen 2017 – will be added to Delo and Slovenske novice, two Slovenian daily newspapers, tomorrow (25 May 2017). In the magazine you will be able to find a presentation of Slovenian team, interviews, all the information about the championships and many more interesting things. Don’t forget to get your own copy .

Tacen2017PrilogaDeloSlovenskenovice

Na EP v Tacnu tudi dvojec Božič – Taljat

Tik pred evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah v Ljubljani je prišla dobra novica. Odlični slovenski dvojec, ki je med številnimi uspehi leta 2014 osvojil naslov svetovnih prvakov, lani pa se z evropskega prvenstva vrnil s srebrno kolajno, bo startal tudi na junijskem evropskem prvenstvu. Luka Božič in Sašo Taljat se bosta namreč s tekmovališč od svojih navijačev poslovila na domačem prvenstvu, ki bo potekalo v Ljubljani med 31. majem in 4. junijem.

LukaBozicSasoTaljatTacen2016 Nadaljuj z branjem “Na EP v Tacnu tudi dvojec Božič – Taljat”