Kauzer, Božič in Taljat v finalu EP

Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, ki še zadnjič skupaj tekmujeta v dvojcu, sta se na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu prebila v finale najboljše deseterice. V polfinalu sta zasedla šesto mesto. V finalu bo veslal tudi kajakaš Peter Kauzer, ki je bil 12.

Taljat in Božič sta z enim dotikom za najhitrejšima, Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem, zaostala 2,16 sekunde, toliko kot Slovaka Ladislav in Peter Škantar, ki sta se dvakrat dotaknila vratc.
V popoldanskem finalu bo veslal tudi kajakaš Peter Kauzer, ki je bil v polfinalu 12. in se tako prebil med petnajsterico, ki se bo borila za kolajne. Martin Srabotnik je v isti konkurenci pristal na 25. mestu in ostal brez finala. Žan Jakše je obstal že v kvalifikacijah. V polfinalu je bil sicer najhitrejši Avstrijec Felix Oschmautz, Kauzer je za njim zaostal 2,95 sekunde.
Brez finala pa sta ostali kanuistki Alja Kozorog in Nina Bizjak. V polfinalu je bila Kozorogova 12., Bizjakova pa 18. Med kanuistkami je bila v polfinalu najhitrejša Čehinja Tereza Fišerova, Kozorogova je s štirimi kazenskimi sekundami zaostala 18,01 sekunde, Bizjakova pa s štirimi dotiki 35,62 sekunde. Lea Novak je obstala v kvalifikacijah.