Za konec izbirnih tekem najboljši Berčič, Novakova, Testen in Kozorogova

Z drugo izbirno tekmo v Bratislavi in skupno četrto izbirno tekmo za sestavo slovenske reprezentance se je zaključilo letošnje obdobje izbirnih tekem v slalomu na divjih vodah. V nedeljskih kvalifikacijah mednarodne tekme, ki so jo zaznamovali zelo zahtevni pogoji z vetrom, dežjem in mrazom, so bili izmed Slovencev najboljši Anže Berčič, Ajda Novak, Niko Testen in Alja Kozorog.

AjdaNovak2019

Tako kot v soboto so v razvrstitvi izbirnih tekem šteli nastopi v kvalifikacijah, finalne vožnje pa niso štele za izbor v slovensko reprezentanco. V konkurenci kanuistov je kvalifikacijski nastop najbolje opravil Anže Berčič, ki je bil skupno drugi, zaostal je namreč le za Slovakom Matejem Benušem. V razvrstitvi izbirnih tekem je drugo mesto med slovenskimi kanuisti na četrti tekmi zasedel Luka Božič, Nejc Polenčič je bil tretji, Benjamin Savšek četrti, Jure Lenarčič peti, Urh Turnšek pa šesti kanuist.

Med kajakašicami je bila Ajda Novak v kvalifikacijah tekme druga, od nje je bila hitrejša le legendarna Slovakinja Elena Kaliska. Drugi rezultat med Slovenkami je dosegla Eva Terčelj, Urša Kragelj tretjega, Zala Zanoškar pa četrtega.

Tudi med kajakaši je zmaga v kvalifikacijah ostala v slovaških rokah, po zaslugi Andreja Maleka. Niko Testen je bil znova najboljši slovenski predstavnik, in sicer je bil v kvalifikacijah drugi. Vid Kuder Marušič je bil v razvrstitvi izbirnih tekem drugi, Peter Kauzer tretji, Žan Jakše pa četrti.

Med kanuistkami je na četrti izbirni tekmi zmagala Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar je bila druga v razvrstitvi Slovenk, Nina Bizjak tretja, Lea Novak pa četrta.

Člani reprezentanc bodo na podlagi predpisanih kriterijev in rezultatov, doseženih na izbirnih tekmah, predlagani v potrditev strokovnemu svetu, na koncu pa tudi predsedstvu. Imena predlaganih kandidatov bodo strokovnemu svetu predvidoma posredovana jutri.

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=svkcanoe.20190504&arubalp=5ab6b154-64b7-4ff7-80f9-165b32054c