Peter Kauzer na svetovnem pokalu v Tacnu drugi, Alja Kozorog četrta

Tudi zadnji  dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Savi je minil v znamenju srebra. Do drugega mesta v finalu kajakašev je namreč priveslal Peter Kauzer, ki je v napetem finalu le za pet stotink sekunde zaostal za Italijanom Giovannijem de Gennarom. S četrtim mestom se je izkazala kanuistka Alja Kozorog, v finalu pa sta veslala še Eva Alina Hočevar in Martin Srabotnik.

KajakašiTacen30062019.jpg

Po treh tekmah v letošnji sezoni, ki jih je Peter Kauzer končal s 50 kazenskimi sekundami, je tokrat na domačem svetovnem pokalu stvari postavil na svoje mesto. Osvojil je drugo mesto, z minimalnim zaostankom za italijanskim kajakašem Giovannijem de Gennarom. Tretje mesto si je priveslal Čeh Jiri Prskavec. V finalu je veslal še Martin Srabotnik in bil deseti, v polfinalu pa je obstal Niko Testen, ki je zasedel 21. mesto.

AljaKozorog30062019.jpg

»Na progi sem pustil nekaj časa, ampak ne glede na to, sem zadovoljen, da sem pred premorom končno prikazal tri vožnje brez kazenskih sekund in da se nisem spravljal v situacije, ko bi drugi lahko odločali o moji usodi. Sedaj grem lahko malo bolj mirno v pripravljalno obdobje za drugi del sezone. Vesel sem teh stopničk,« je po drugem mestu povedal Peter Kauzer.

Za odlične dosežke so poskrbele kanuistke. Nov mejnik v zgodovini slovenskega ženskega kanuja je postavila Alja Kozorog, ki je na koncu osvojila odlično četrto mesto, kar je najboljša uvrstitev slovenskih kanuistk na največjih tekmovanjih doslej.

Po nastopu je primorsko kanuistko krasil prešeren nasmeh: »Trudila sem se osredotočati na izvedbene stvari, ne toliko na rezultat. Pred polfinalom sem bila zelo živčna, ker sem si res želela tega finala in sama sebi dokazati, da zmorem, da sem dovolj dobra in s finalom sem to potrdila. Zadovoljna sem.«

V finalu je veslala tudi Eva Alina Hočevar in bila na koncu sedma. Lea Novak je bila v polfinalu 20. Do zmage v finalu je priveslala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Viktoria Wolffhardt, tretja pa presenetljivo 15-letna Američanka Evy Leibfarth.

Pred člani je sedaj premor, saj se bo sezona svetovnih pokalov nadaljevala šele ob koncu avgusta, mladince in mlajše člane pa že prihodnji konec tedna čaka evropsko prvenstvo v Liptovskem Mikulašu, v drugi polovici julija pa še svetovno prvenstvo v Krakovu.