Svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane v Ljubljani odpovedano | 2020 ICF Junior&U23 Canoe Slalom World Championships cancelled

Tacen2020cancelled

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je objavila, da je svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bi moralo biti letos v Ljubljani, odpovedano. Prvenstvo, ki naj bi potekalo med 6. in 12. julijem na tacenski progi, so sprva prestavili na začetek septembra, a pandemija jih je prisilila k dokončni odpovedi. Zaradi pandemije koronavirusa in omejitev bi bil prihod številnih reprezentanc, predvsem z drugih celin – Južna Amerika, Severna Amerika, Oceanija, Azija – zelo vprašljiv, v določenih primerih morda celo nemogoč, kar je mednarodno zvezo prisililo na seznam odpovedanih kajakaških dogodkov uvrstiti tudi tega.

The 2020 ICF Junior and U23 Canoe Slalom World Championships which was supposed to be organised in Ljubljana – Tacen, Slovenia, has been officially cancelled due to Covid-19 pandemic. We are sad to hear that, but remain optimistic that we will see each other soon at some of the major canoeing events in Ljubljana.