Kajakaški center Tacen pod vodo, škoda bo ogromna

Apokaliptične razmere po Sloveniji niso prizanesle niti kajakašem. Narasla Sava, ki je imela ob 10. uri okoli 1800 m3/s pretoka, je uničila vse, kar ji je prišlo na pot v kajakaškem centru Tacen.

Škoda je že sedaj izjemna, saj je pod pritiskom popustila hišica ob tribuni, razdejani so tudi kontejnerji, kjer je imela Kajakaška zveza Slovenije pisarne, skladišče z reprezentančno in tehnično opremo, pa zvezni arhiv … Odneslo je tudi veliki LED zaslon z otoka in most, ki je povezoval obe strani kajakaške proge, ter nosilno konstrukcijo za postavitev kajakaške proge.

Kajakaši bodo zelo verjetno v tokratni ujmi ostali brez vsega, saj so v trenutnih razmerah uspeli rešiti le nekaj malenkosti. Pod vodo je tudi hiša tacenskega kluba. Vodostaj je v dopoldanskih urah tako narasel, da so zaprli most preko kanala z mirno vodo, saj je celotna stran, kjer je divjevodaški poligon že poplavljena.

Na končno oceno škode bo seveda potrebno počakati, se pa bojijo, da bo škoda milijonska, saj ni uničilo samo vse spremljevalne infrastrukture, tehnične in reprezentančne opreme, temveč bodo posledice vidne tudi na sami tekmovalni progi, ki je bila delno renovirana nedolgo tega.